Арабски език | ИЧС

Курсове по арабски език – лесният начин да допуснем екзотиката в ежедневието ни

Арабски език | ИЧС – Разгледайте при нас!

Арабският език – важната щипка екзотика, от която се нуждаем

Езиковите курсове заемат все по-голяма част от ежедневието на съвременния човек. Много хора започват да изучават чужди езици с цел да развият езковите си умения и да се усъвършенстват непрекъснато – личностно и професионално. Всички ние сме свикнали с популярните в Европа езици – английски, френски, немски, испански, италиански. Често избираме да изучаваме тях и със сигурност познаваме хора, които ги владеят. Все пак те са най-използваните езици на нашия континент и е съвсем логично да се стремим да ги научим.Чуваме ги почти навсякъде, а английски език владеят толкова много хора, че вече неумението да се общува на него епо-скоро изключение. Нищо обаче не може да е по-голямо предизвикателство от един напълно непознат език, далечен, екзотичен и тайнствен.

Има един език, който крие в себе си такива чудеса и възможности, че не бива да го пренебрегваме, дори да не е толкова разпростанен в Европа. И това е арабският език! Арабският език може да ни донесе този полъх на източна мистика, от която се нуждаем в живота ни. Той може да е това разнообразие, което да ни разкрие нови хоризонти. Екзотиката на този език и неговата популярност са само част от нещата, които примамват хората да учат езика. Струва си да се впуснем в приключението да изучаваме арабски език, защото то може да ни донесе неподозирани възможности!

Арабският език е част от централносемитската група езици, част от която е също и иврит. Арабският език е макроезик, който съдържа в себе си над 30 съвременни разновидности и диалекти. Тенденцията е към опростяване на езика и неговата граматика. Съществуват класически арабски език, съвременен стандартен арабски език и говорим арабски език (включващ много диалекти). Съвременният модерен стандартен арабски език е този, който се преподава в училищата и университетите. Отново той е езикът, който се използва в обществения живот и медиите.

Арабският език се говори от 225 милиона души в Близкия изток и Северна Африка. Ако прибавим арабските общности извън тези територии, цифрата на говорещите арабски език нараства до около 315-330 милиона души. Тази цифра го нарежда на пето място в света по популярност. Чрез курсове по арабски език Вие можете успешно да се присъедините към тази огромна общност.Чрез курсовете можете да се докоснете до един език, който е спомогнал за културното развитие на човечеството. На класически арабски език пък е написан Коранът, свещената книга на исляма. Много от религиозните богослужения дори в съвременния свят се извършват на този класически арабски език.

Арабски език | ИЧС – Разгледайте при нас!

Къде и за какво може да ни е от полза владеенето на арабски език?

Има много причини, по които да започнем да изучаваме арабски език. Предвид това, че се намираме в България, това ще ни даде едно огромно предимство. Екзотичните и далечни езици не са популярни в страната ни. Много малко хора в България владеят точно този език, като по-голямата част от тях са емигранти от страните, в които той е официален език. Ако успеете да научите арабски език в България, със сигурност ще успеете да си намерите страхотна работа. Дали ще превеждате от арабски език, или ще се установите в компания, която поддържа икономически отношения с Арабския свят, Вие със сигурност ще се превърнете в желан кадър. Малко са специалистите по арабски език в България, а успеете ли да се превърнете в такъв, никога няма да съжалите за вложеното време и усилия. Ако сте достатъчно смели, може дори да започнете собствен бизнес, общувайки си с партньори от Близкия изток. Такъв бизнес може да се смята за рискован, но рискът със сигурност е оправдан предвид това, колко успешен може да се окаже той. Ако пък се влюбите в арабския език, както става с повечето хора, Вие може да продължите да продъжите с усиленото изучаване на езика. Софийският университет разполага със специалност „Арабистика“, в която може да научите всички тайни на арабския език и арабската литература. В България има остра нужда от специалисти по езика. Поради това Вашите качества и желание ще бъдат високо оценени!

Владеенето на този език ще Ви донесе дивиденти не само в България, а и в цяла Европа. Ако знаете някой от останалите европейски езици, заниманията Ви с арабския език ще Ви превърнат в желан и дори незаменим кадър.

Занимавайки се с арабски език, Вие можете да отворите хоризонтите си към всички земи, в които официално се говори той. Природните ресурси изобилстват в Близкия изток, икономиката там се развива бързо. С познанията си по арабски език ще си осигурите сигурна и престижна работна позиция в тези държави. Арабите са изключително горди със своя език и изпитват уважение към всеки чужденец, който го говори. С познанията сище си спечелите тяхното гостоприемство. Това важи дори и за обикновени екскурзии. Знаейки арабски език, ще получите преференциално отношение, посещавайки дори като турист тези страни. А те от своя страна си струва да бъдат посетени, особено ако обичате екзотични дестинации и харесвате арабската култура, литература, архитектура, музика и кухня.

Арабският език е един от най-важните езици, които човечеството е съумяло да съхрани. Възможностите, които владеенето на арабски език може да Ви осигури, са безкрайни. Впуснете се сега в приключението, което изучаването на арабски език Ви предлага. Разширете границите си чак до Близкия изток или станете един от малцината в България, които с гордост могат да заявят, че владеят арабски език!

Защо да се доверите на нас за обучението си по арабски език?

Първата среща с арабския език може да бъде доста стресираща за хората, които започват изучаването на езика от самото начало. Азбуката на този език не прилича на нито една европейска азбука, която сме свикнали да наблюдаваме в нашата среда. Тя вероятно изглежда сложна на пръв поглед. Но веднъж навлизайки в света на арабския език,ще се убедите, че съвсем не е невъзможна за научаване. Една от най-отличителните особености на арабския език е, че неговата реч се чете точно обратно на начина, по който сме свикнали да четем. Думите на арабски език се четат отдясно наляво. И това изобщо не е толкова трудно да се усвои, колкото може би си мислите. Що се отнася до изговора на думите на арабски език – в усвояването им се крие едно сериозно предимство. Изисква се известно усилие за да се научите как правилно да ги изговаряте. Но след това останалите езици ще Ви се сторят много по-лесни! Самият изговор на европейските езици ще Ви се стори много по-лесен,ако веднъж стеразкрили тайните на арабския език. Арабският език е един от най-красивите и древни езици на планетата. Не се колебайте в избора си дали да започнете курсове по арабски език. Бъдете смели и сбъднете мечтите си – научавайки арабски език!

Ние сме готови да Ви предложим най-добрите възможни уроци по арабски език. Трябва да сте сигурни, че посещавате правилните за Вас курсове по арабски език. Защото арабският език изисква Вашето внимание и Вашите усилия. За да не ги похабите излишно, трябва да посещавате най-добрите курсове по арабски език. Ние Ви предлагаме точно това! Доверете се на нас, за да се справите с предизвикателствата, които арабският език представя пред Вас. Ние ще Ви помогнем да овладеете основите на този малко сложен, но наистина прекрасен език. Доверете ни се сега и станете един от малкото хора в България, които могат да твърдят, че владеят арабски език. Разширете хоризонтите си и сбъднете и най-смелите си мечти. С помощта на нашите курсове по арабски език!

Арабският език – важната щипка екзотика, от която се нуждаем

Къде и за какво може да ни е от полза владеенето на арабски език?

Защо да се доверите на нас за обучението си по арабски език?